KBOheader nieuw2023

Zeer geslaagde Kerstviering KBO 2019.

 

Na de koffietafel kreeg één van de leden van het jeugdorkest, dat wederom onder leiding van dirigent Miko Derks stond, het woord. Hij vertelde dat het orkest nu geheel in het “blauw” was gestoken door de gemeente Bergen. Op de polo’s stond dan ook de nieuwe naam te lezen “Jeugdorkest van de gemeente Bergen”. Daarna vertelde hij dat het orkest bestond uit leden, die afkomstig waren uit Bergen, Well, Wellerlooi en Siebengewald. Ook vertelde hij dat het orkest sinds vorig jaar 8 nieuwe leden telde. Vervolgens gaf hij aan dat het orkest eerst het toepasselijke “Wij komen tezamen” zou spelen om te vervolgen met het uit Wales afkomstige kerstnummer “Deck the Halls”. Beide werden prachtig ten gehore gebracht onder leiding van de echte “Maestro” Miko Derks.

Daarna mochten de blokfluitertjes onder leiding van Angelique Bindels 2 nummers ten gehore brengen. Met hun kerstmutsjes op floten ze vol verve twee bekende kerstliedjes. Het nummer “Jingle Bells” werd eerst langzaam en daarna snel gespeeld. Na afloop klonk er een daverend applaus voor deze blokfluitertjes, waarvan er 3 uit Well, 3 uit Bergen en een grote groep uit Siebengewald kwam.

Ze verlieten terecht apetrots de zaal om te genieten van een kleine versnapering in de ruimte ernaast.

Daarna speelde het jeugdorkest verder met “Midden in de winternacht” en het prachtige nummer “And there will be peace” (een droom/wens dat er ooit vrede op de hele wereld zal zijn).

Tot slot speelde het orkest nog een kerstmedley om te eindigen met “Let it snow”.

Daarna was er een staande ovatie en een oorverdovend applaus van de leden voor deze geweldige uitvoering door hvan et jeugdorkest. De voorzitter benadrukte nogmaals het prachtige dirigeerwerk van Miko Derks, waar Lucas Hamming de winnaar van het televisieprogramma “Maestro” nog heel veel kon leren. Het leden van het orkest scandeerden dan ook zijn naam en riep het publiek om een toegift. Gelukkig gaf de dirigent daaraan gehoor en speelde het orkest nog een keer het “Let it snow”.

Tijdens het intermezzo, waarin alles aan kant werd gebracht van het jeugdorkest, zorgden de dames van Zij-actief ervoor dat frisdrank, bier en wijn op tafel verschenen.

Na dit intermezzo was het tijd voor het koor “Laetitia” uit Afferden. Geheel in ”Dickens – Style” gekleed kwamen zij zingend de zaal binnen.

Onder leiding van Arno Broekman, die voor deze gelegenheid de directie voor zijn rekening nam, bracht het koor een groot aantal bekende en minder bekende kerstnummers ten gehore.

En alle nummers werden 4 of 3-stemmig á capella gezongen. Ook nodigde Arno de aanwezigen uit tot het meezingen van de meer bekende kerstliedjes, w.o. het “Wij komen tezamen”. Mary’s boy child” van Boney M. was de uitsmijter. Met veel vreugde en blijdschap (“Laetitia”)hebben de koorleden vele nummers in diverse talen, Engels, Duits, Frans en Nederlands laten klinken.

Na afloop vertrok het koor weer zoals het binnengekomen was. Ook voor dit koor, dat zijn naam meer dan eer aan deed, was er een staande ovatie.

Na afloop van deze kerstviering was dan ook menigeen vol lof over de organisatie ervan. Dit jaar lag die naast de vele vrijwilligers in handen van Anny Clevers en Anja Jansen.