KBOheader nieuw2023

Wie zijn wij

De KBO is een organisatie van en voor ouderen met als taak belangenbehartiging van deze ouderen. Deze belangenbehartiging is er op het gebied van welzijn, pensioenen, collectieve zorgverzekering, actieve deelname aan het maatschappelijk leven, wonen, mobiliteit en gelijkwaardigheid.
Uitgangspunt is dat ouderen zelfstandig en volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Hiertoe organiseert de KBO allerlei activiteiten en bijeenkomsten. De KBO bestaat uit plaatselijke afdelingen. In de gemeente Bergen zijn 5 afdelingen actief: Afferden, Bergen (waaronder ook Aijen en Nieuw Bergen vallen) Siebengewald, Well en Wellerlooi.
Er is een gemeenschappelijk overlegorgaan, de Seniorenraad. Deze seniorenraad praat met de gemeente over het Ouderenbeleid.
De afdelingen van de drie gemeenten in Noord Limburg,  Mook, Gennep en Bergen, werken samen in het Regio Overleg. De Regio organiseert jaarlijks een Besturencontactdag. 

Handboek KBO Bergen

Alle plaatselijke afdelingen van de provincie vormen samen de KBO Limburg. www.kbolimburg.nl

Een deel van uw contributie gaat naar de KBO Limburg, waarvoor wij terugkrijgen:

  • Professionele ondersteuning door consulenten.
  • Informatiedagen.
  • Cursussen voor besturen, ouderenadviseurs en leden.

KBO-Bergen is opgericht 1 januari 1958 en heeft momenteel 708 leden. Daarmee is KBO Bergen niet alleen een van de grootste verenigingen in Bergen. Zij is ook een belangrijke gesprekspartner voor zowel de plaatselijke overheid als ook voor tal van andere maatschappelijke organisaties. Hierbij kunt u denken aan zaken als wonen, welzijn, mobiliteit en zorgverlening. Zo is er regelmatig overleg op ambtelijk en bestuurlijk niveau met de gemeente en wordt de vereniging vroegtijdig betrokken bij bouwplannen van de woningbouwstichting Destion.

Naast de algemene belangenbehartiging voor de leden, organiseert KBO Bergen tal van activiteiten en bijeenkomsten. Een compleet overzicht daarvan en de actualiteit vindt u in het menu "Vaste wekelijkse activiteiten" in het hoofdmenu.

  

Wat KBO Bergen u daarvoor aan diensten en ontspannende activiteiten te bieden heeft vindt u eveneens onder de verschillende menu's van deze site.

Een kleine greep uit onze dienstverlening:·

Belastingservice
Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Medische keuring en verlenging rijbewijs
De vrijwillige ouderenadviseur

Algemene belangrijke informatie:

U kunt vanaf 50 jaar lid worden van de vereniging.

Jaarcontributie: m.i.v. 2018 € 23,00 per jaar  (via automatische incasso)
Wilt u toch via een nota betalen dan rekenen we daar € 2,00 administratiekosten voor.
Bankrekening: 1387.67.491 RABO BANK 

Inschrijving KvK.: Inschrijfnummer 40 16 50 51

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Postadres: Mosaique 9c  5854 AW Bergen

Bezoekers

3723206
30-05-2024 06:21