KBOheader nieuw2023

Lezing Frans Goossens.

Dansende mensen GoossensDinsdag 14 november 2023 heeft Frans Goossens met veel passie een lezing gegeven.
Er waren ongeveer 30 mensen aanwezig.

De onderwerpen waren zijn beelden, een dansend paar,  de hand met de druppel en zijn nieuwe muziekbeelden”. Hij heeft vele passies zoals o.a. muziek en dansen.
Frans begon met de geschiedenis van het dansend paar gemaakt in 1969. Zijn eerste object van polyester. Het is een erg groot beeld (zie foto) en heeft op diverse plaatsen goed zichtbaar tentoongesteld gestaan. Uiteindelijk kreeg hij het beschadigd terug. Weer gerestaureerd kwam het in zijn eigen tuin aan de Valkstraat en is het beeld verkocht.

Hierna maakte hij de overstap naar de corona periode. Zoals wij allen weten kon er niets en mocht er niets in die tijd.
Maar Frans wilde niet stil zitten en bedacht het beeld van een hand. Onder de koepel in zijn tuin begon hij met zagen, slijpen, bikken, plakken en smeren. Weer zo’n groot werk waar hij alle energie aan gaf. Frans beschreef het in de flow zijn. Wanneer je in een flow zit kun je niet meer stoppen en raak je zo gegrepen dat er vrijwel niets anders meer bestaat op dat moment. Opperste concentratie dus en dat maandenlang!
Uiteindelijk heeft hij de hand met de druppel in de juiste vorm in polyester gezet  en de laklagen zijn in de fabriek aangebracht.
De meeste mensen wisten dat de hand een periode op het Mosaique plein heeft gestaan en dat daar een prijsvraag bij hoorde. Iedereen had daar zo zijn/haar eigen kijk op.
De hand staat nu bij Frans Goossens op de Valkstraat waar iedereen hem kan bewonderen.

Het laatste deel van zijn lezing vertelde hij over zijn nieuwste uitdaging: “Muziekbeelden”. Dit is zijn inspiratie van moderne, dikwijls klassieke, muziek op een LP formaat. De inspiratie is ruimtelijk gemaakt in plexiglas als een soort glas-in-lood. De foto’s en filmpjes laten de prachtige kleuren en lichtinval zien.

De KBO/ kunstclub bedankt Frans voor zijn enthousiaste en open lezing.
Hier nog enkele foto's 

Bezoekers

3640776
19-05-2024 23:46