KBOheader nieuw2023

Speelt u al koersbal?

Koersbal is een behendigheidsspel wat heel geschikt is om door ouderen gespeeld te worden. Het wordt gespeeld door twee spelers op een vilten mat van 8 x 2 meter. Elke speler heeft vier ballen tot zijn of haar beschikking.
De eerste speler begint het spel met het gooien van een wit balletje, de jack, waarna ieder om de beurt met een koersbal probeert zo dicht mogelijk bij de jack te gooien. De koersballen zijn niet helemaal rond, waardoor ze bij het afremmen een curve maken. Het spel is afgelopen als de laatste bal is gegooid. Dan wordt bepaald welke bal of ballen het dichtst bij de jack liggen. Hiermee worden punten gescoord.
KBO Bergen heeft een enthousiast koersbalclubje dat op de maandagmiddag in Den Asseldonk speelt van 14.00 tot 15.30 uur. Behalve het koersballen krijgt u ook de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en met elkaar in een gezellige sfeer bezig te zijn. Voor deze activiteit betaald u een eigen bijdrage van 24 Euro per jaar.
Heeft u interesse om het spel eens te proberen, kom dan eens kijken op de maandagmiddag of neem dan contact op met: Joep Koch, telefoon 0485-342374, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekers

3097999
25-02-2024 20:03