KBOheader nieuw2023

Nieuwsbrief april

Zij kwam tot de conclusie dat dankbare mensen zich minder eenzaam voelen en beter kunnen omgaan met tegenslagen in het leven, waardoor ze minder gevoelens van eenzaamheid ervaren. Toen ik las dat meer dan 60 procent van de ouderen zich eenzaam voelt, dacht ik hoe is dat voor onze leden? Al eens eerder heb ik over dit onderwerp geschreven en een oproep gedaan. Daarop kwam slechts een reactie binnen bij ons bestuur. Aan de ene kant heel fijn, want dat kan betekenen, dat het voor onze leden niet speelt. Maar aan de andere kant is zelfs die ene teveel. Esther schrijft in het artikel dat die eenzaamheid veroorzaakt wordt door de maatschappij die alleen maar meer, meer en nog meer wil. Daar worden we niet gelukkig van. Ik bijvoorbeeld word gelukkig van de kleine dingen in het leven. Vooral van onze kleinkinderen. Maar ook van bomen en struiken die weer uitlopen, de bloemen, die weer bloeien. De hulp, die ik mensen belangeloos kan bieden. Mijn vrijwilligerswerk, waardoor ik weer zinvolle invulling heb gegeven sinds mijn pensionering. Ik hoop dat dit ook voor u geldt.
Als senioren kunnen wij nog heel veel betekenen voor anderen. Geven is mooier dan krijgen, heb ik ervaren. Ik onderschrijf dan ook helemaal het volgende dat Esther schrijft: “Stop met vechten tegen eenzaamheid, maar kies voor dankbaarheid, de eenvoud en het goede in het leven”.

Verder Nieuws

Aan onze oproep om uw e-mailadres door te geven, hebben opnieuw een aantal leden gehoor gegeven. Hebt u dat nog niet gedaan, dan kunt u dit alsnog doen. U kunt dit doorgeven aan Philly Hultink, die onze ledenadministratie verzorgt.

( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Bezoekers

2814351
10-12-2023 02:50