KBOheader nieuw2023

Thema "Self Sjold" (zelf schuld) 27 november.

Armoede is in onze samenleving beslist een thema dat aandacht verdient.
Ook onder senioren komt het vaker voor dan menigeen denkt. Er is helaas vaak weinig begrip voor mensen die het treft, eigen schuld immers…  Samen met stichting Turba biedt KBO Limburg het project ‘Zelf Sjöldj/Eigen Schuld’ aan. Een interactieve en ludieke themabijeenkomst voor KBO-afdelingen om samen over armoede in gesprek te gaan.

Stichting Turba stelt zich ten doel dit soort maatschappelijke thema’s op een ludieke en laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Door uit te leggen waar armoede vandaan komt en wat het betekent voor mensen die er mee te maken hebben, ontstaat er begrip voor mensen die het aangaat. De volgende stap is dan herkennen en signaleren. Tijdens de bijeenkomst wordt het thema armoede besproken aan de hand van verhalen van mensen die zelf in armoede leven of hebben geleefd. Verhalen die verteld worden in sketches, monologen en liedjes. Verhalen met een traan, maar zeker ook met een glimlach en soms zelfs met een schaterlach. Onderdeel van de themabijeenkomst is ook dat de mensen worden uitgedaagd om zelf na te denken over hun opvatting over armoede.

Voorprogramma is De Rabobank die toekomstige plannen rondom het bankwezen uiteen zal zetten. Na de pauze het TheaterThema “Zelf Sjöld”.

In de pauze is er koffie met vlaai.

Aanmelden voor deze themamiddag  kunt u  bij Anja Jansen 0485-341876 en/of Anny Clevers 0485-342060. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Entree is gratis. (Ook voor niet leden)

Vanaf 13.15u is de zaal open. Aanvang is om 13.30u – 16.30u in De Lieke Martens zaal in Den Asseldonk.

 

Bezoekers

2814193
10-12-2023 01:44