KBOheader nieuw
OSense O-Sense

Nieuwsbrief "Eenzaamheid"

eenzaamOnlangs las ik in de nieuwsbrief voor de leden van KBO en PCOB het volgende:
“Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid onder alleenstaande senioren een groot maatschappelijk probleem is. Als KBO-PCOB vinden we dit onderwerp van groot belang en willen vooral we meedenken in oplossingen.”

Ook wij als afdeling vinden dit onderwerp van groot belang en daarom steunen wij initiatieven, zoals die in het OCB plaatsvinden, van harte. Ook zijn we op zoek naar voorbeelden, die kunnen inspireren en vooral een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van eenzaamheid.
Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het begint soms al bij een bezoek of het regelen van een mooie activiteit waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het kan van alles zijn en dat kan vaak, ook ongemerkt, al helpen dat mensen zich minder alleen voelen.
Hebt u zo’n voorbeeld, stuur die dan op naar het e-mailadres van de secretaris van onze afdeling. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Met uw toestemming willen we uw voorbeeld doorsturen naar het landelijk bestuur, opdat zij andere afdelingen daarmee kunnen inspireren, maar natuurlijk willen we uw voorbeeld ook gebruiken binnen onze eigen afdeling, want “Goed voorbeeld, doet goed volgen”.

Wij waken ervoor dat uw privacy gewaarborgd wordt, indien u dat wenst.

Helpt u ons mee met goede voorbeelden? Laat het ons weten!